oplevelser
DSC_2929
DSC_2932
DSC_8439
321996262_886381179479535_3454588278395811247_n
Billede2

OPLEVELSER


Muligheder blandt mange....


På Marked

Bedoin har hver mandag formiddag hele året et skønt og levende marked

Gåtur i floden Toulourenc på nord siden af Ventoux. God ide at tage badetøj på fra starten og gode sko der sidder godt fast på fødderne. En super tur også for de helt små. Det er en god ide at tage turen som en formiddags tur, da der ikke er så mange mennesker, over middag er det et yndet udflugtsmål. Tag madkurven med. Man kan vælge at tage den lange tur 6 km op ad floden og gå af en sti tilbage, eller bare gå et stykke op ad floden og den samme vej tilbage. Det tager ca. 45 min at køre derhen. Kør til Malucene og derefter i retning af Veaux, der kommer i over en smal bro hvor i kan parkere

Tennisbanen i Flassan er ikke i super stand, man kan bruges. Ketcher medbringes  hjemmefra. Der er gode baner i Bedoin ved svømmebadet, Chemin Sablières, 84410 Bédoin


Andre ideer

Svømmebad i Bedoin eller Nyons

Badesøen i Mormorion

Minigolf

Byer

Trøffel musseum i Monieux

Den  Centrale plads i Flassan kan danne rammen og et omgang Petanque 

VANDRETURE

Se opslag hos købmanden i Flassan. (bortset fra høsttid, juli, august og september) arrangerer købmanden i Flassan en vandretur. Det er meget hyggeligt.


Spørg hvor I skal mødes


Det er nogle spændende ture, som kræver godt fodtøj og forfriskninger, som I selv medbringer.


Nogle gange skal man køre et lille stykke, så detkan være en god ide at medbringe bilen.

Super sej APP til gåture i området : VISORANDO

FLERE VANDRETURE

Masser af udfordringer på bjerget Ventoux og et af Frankrigs største sammenhængende skovområder.

 

Mont Ventoux regionen er et fantastisk område for vandre. Du har brug for masser af vand, noget mad og en mobiltelefon bare i tilfælde af, at du kommer uventede situationer. Glem ikke at medbringe vind jakke, det kan være ganske koldt og blæsende på toppen.


Vigtigst: Køb et godt kort, før du forlader hjemmet, hos de lokale boghandlere, gå aldrig alene.  Vi anbefaler 3140ET og 3141ET kort fra Institute Geographique National (IGN), som du kan bestille online. Den bedste vej at gå er fra Les Fébriers eller les Colombets, to landsbyer nær Rte.D974 øst for Bédoin.


Den anden mulighed er at tage en af de guidede ture arrangeret af Bédoin turistkontor (tlf.: 04 90 65 63 95)

 

Forslag til en fantastisk tur som selv børn fra 3-4 år kan klare, hvis de kan lide at gå. Kør gennem Les Baux til Les Colombets  lidt nord vest for Flassan, parker bilen, tag vandrestien mod Combe de Crurier, her går vejen stejlt op gennem en fantastisk slugt. Man kan gå den som en rundtur hvor nedturen er utrolig smuk med udsigt over dalen. Ca. 3 timer inkl.. den medbragte frokost på toppen.

 

Vandreture med udspring i Flassan, der er et utal af alternativer. I kan evt. gå forbi, det lille hus hvor der er salg af marmelade og honning og fortsætte ind i skoven, eller I kan herfra også tage en tur op mod Mont Ventoux vejen, den ender i landsbyen St Esteve, hvor der ligger en restaurant. HUSK! et kort

Spændende byer i området

Vaison-La-Romaine

Frankrigs Pompei, her er et meget velbevaret romersk teater hvor der fra juli til september er internationale gallaforestillinger. Markedsdag er tirsdage. Her er også en spadseretur i en labyrint af gamle gader i Haute Ville. Haute Ville er ved at udvikle sig til en kunstnerkoloni og er et godt sted for indkøb af lokal keramik og malerier.  En by der bør besøges hvis man er på disse kanter. 

Avignon

"Den gamle paveby", med sit kæmpestore pavepalads og middelalderlige fæstningsmure er klart et besøg værd. Der er mange dejlige forretninger på Rue de la Rèpublique.

Gordes landsbyen ligger nærmest på toppen af klipper. Mange kommer her for at se stenalder byen Les Bories (stenhytter), som efter vores mening klart er et besøg værd.

Carpentras

Her afholdes hver år en Offenbach festival, som ikke blot omfatter operaer, men også besøg af internationale balletkorps. Carpentras er kendt for sine gode jordbær, sine berlingotos (karamel-kandis), men frem for alt sine fine trøfler.

L'Isle-sur-la-Sorgue Frankrigs svar på Venedig flot by med masser af vand og en hyggelig atmosfære og mange cafeer

Roussillon

er en bjerglandsby anbragt på røde og gule klipper omgivet af et grønt landskab. Der findes mange gamle okkerminer i området. Husk at tage noget med at drikke på gåturen i mine landskabet, der er også mulighed for at spise medbragt mad de

Af andre udflugtsmål kan nævnes

 

 

For botanikere er turen fra Mont Ventoux til Sault af særlig interesse. Der er så mange af de vigtigste plantesorter , som det ville tage dage at finde andre steder.


En dag til Middelhavet igennem Camarguen

La Camargue

Syd for Arles i Rhone flodens delta finder man Camarguen med naturreservater og wild - west områder. Der findes indhegninger med vilde tyre og på engene lever hvide og plettede heste i frihed.


I det 13.500 ha stor fuglereservat yngler mange fuglearter hvert år.  Blandt andet lyserøde flamingoer som man næsten ikke kan undgå at se på en tur til Camarguen.

Det er muligt at leje heste og med eller uden fører komme rundt i området. Der finder stor saltudvinding sted i Camarguen og der dyrkes ris i sumpområderne.


Ønsker man at komme rundt i hele området vil det kræve flere dage, men det er absolut muligt at få en fornemmelse af området på en halvdagstur. Man kan f. eks vælge området på øst siden af den store lagune Etang de Vaccares . - Fra Arles køres sydpå til Mas du Pent de Rousty ( blanding af gård med fåreavl og et museum). Bag museet / gården er der en afmærket sti, som fører hen til hvor sumpene begynder. Køres igen sydpå kommer man til Salin- de -Giraud, der er Frankrigs hovedcenter for saltudvinding.  Videre sydpå og man når nu en dejlig bred badestrand ved Middelhavet. ( husk badetøjet). De fleste turistbrochurer anbefaler at man undlader at besøge området i juli og august på grund af stor tilstrømning af turister.

 

Arles Arles

er absolut et besøg værd. Les Arenas, det gamle romerske amfiteater er byens største seværdighed. Rute forslag  Flassan - Arles : Flassan - Mormoiron- Mazan - St. Didier - Pernes les Fontaines - L' Isle sur la Sorque - Cavaillon - St. Remy de Provence. ( godt udgangspunkt for udflugter til Alpillerne ), selve byen er også et besøg værd - typisk provencalsk men af speciel interesse for urtesamlere.


Fra St. Remy de Provence køres mod les Baux. Undervejs besøges  ruinområdet Les Antiques , som omfatter to romerske bygningsværker, en triumfbue fra 1. årh. f.kr., og et mausoleum, som skal være rejst til minde om kejser Augustus' to børnebørn Gajus og Lucius. Det regnes for verdens bedst bevarede oldtidsminde.


På vejen mod les Baux er der udsigt til de hvide savtakkede bjerge, Alpillerne, som er en udløber af Alperne. Det er en meget lille bjergkæde - ca. 25 km. i længden og 400m. høje. De hvide nøgne barske klipper syner smukt i terrænet. Det er et af de sidste steder i Provence, hvor der stadig findes ørne. En travetur gennem Alpillerne er absolut anbefalses værdig.


Les Baux ligger på sydsiden af Alpillerne. Den ældste bydel ligger i ruiner oppe på en 280 m. høj klippe, mens resten af byen består af restaurerede middelalder og renæssance huse, et par gamle palæer, flere museer og gallerier og en kirke med et særpræget klokketårn. På vej op til ( eller ned fra ) les Baux kan man besøge Cathedrale d'Image som ikke er en katedral, men store huler hugget ind i klipperne. Her foregår et usædvanligt show med billeder der projiceres op på klippevæggen i gigant størrelse og med musikledsagelse. Hvert år vælges et nyt tema. Fra les Baux er der kun 19 km. til Arles.