Cykelture

CYKLING


MONT VENTOUX

Mont Ventoux er af navn kendt af de fleste cykelentusiaster, og har flere gange været indlagt i Tour de France. Bjerget ligger ca. 15 kilometer nordøst for Carpentras. Mont Ventoux er 1909 m højt og alpernes sidste store bjerg mod vest.

På grund af den altid hvide top - om vinteren sne og om sommeren kalkstensørken - ligner bjerget  Fuji Yama, derfor kaldes det da også "Det skaldede Bjerg".

På de øverste 6 kilometer er der ingen vegetation, så der er hverken læ eller skygge at hente.

Et andet øgenavn er "Dødens Bjerg". Dette tilnavn fik bjerget under en Tour de France etape d. 13. juli 1967. På denne dag var heden ulidelig, og den engelske verdensmester Tom Simpson styrtede udmattet af cyklen. Han blev hjulpet op på cyklen igen, men efter få hundrede meters kørsel faldt han livløs af cyklen. Den tragiske hændelse tilskrives, at Simpson var dopet. Han havde derfor ikke mærket kroppens faresignaler. Der er på stedet rejst et mindesmærke.

 

At udvikling i teknisk udstyr ikke hjælper stort i bjergene, understreges af at rekorden på en enkeltstartsetape (fra Malaucène) er sat tilbage i 1958. Det var luxemburgeren Charly Gaul der stod for præstationen på 1 time og 1 minut. Rekorden har stået urørligt siden.

 

På toppen af Mont Ventoux hersker der næsten altid en strid blæst, og man skal være opmærksom på, at der i gennemsnit er 11 grader lavere temperatur end nede i dalen. Toppen indhylles ofte hurtigt i skyer, så selv om man starter opstigningen i strålende solskin, kan de sidste kilometer foregå i tåge.

S

T

I

G

N

I

N

G

E

R


3 stigninger op ad Ventoux

 

BEDOIN


 

SAULT


 

MALAUCENE


Tosserne fra Mont Ventoux

 

Der findes også en Club du Cingles du Mont Ventoux (tosserne fra Mont Ventoux) www.clubcinglesventoux.org, som man kan blive medlem af, ved at køre op og ned af de tre forskellige ruter indenfor 24 timer. For de lidt hårdere fortsætter man efter de tre ture med yderligere en tur på MTB ad en skovvej, og for de helt vanvittige - dobbelttosser - kan man tage de tre veje to gange fra hver side i løbet af 24 timer.

 

Læs en tur beskrivelse

 

Lidt lettere tur

til Gorges de la Nesque som kan angribes fra to sider

Den blide fra Flassan til Villes sur Auzon og videre, når man har nået toppen kan der vendes om, og så vil jeg mene, at hvis man tager sig tid kan børn fra ca. 10 år klare turen.

Hvis man vil have den hårdere, kan man køre over Col de Notre Dame de Abeilles, videre til Monieux også videre op Gorges de la Nesque så kommer der to rimelige stigninger + en lille til sidst

 


 

En fin lille "dame" tur som er passende i længde og samtidig sjov da det kan laves til en rundtur over Bedoin, (hvor man kan stoppe ind på en café), kør først til Mormoiron derefter mod Bedoin over Côte de Mormoiron og derfra ind til Bedoin eller videre til Flassan